Project Description

Планирам изграждане на подпорна стена в моя имот

Комбинация от подпорни стени суха зидария

Това беше един от онези проекти, при които обстоятелствата са срещу теб.

„Стари“ подпорни стени в окаяно състояние, голяма денивелация по протежение на зидовете, скали в основите с наклон и изключително лошо време през целия период на проекта.

Собствениците на имота, северноирландец и германка, ни помолиха за помощ, тъй като съществуващата подпорна стена, която крепеше терасата пред къщата им, беше пред събаряне. Отделно в долната част на къщата имаше подпорен зид (с височина около 1 м), който също беше в много лошо състояние. Той беше изграден върху скала с наклон и неправилна форма, но камъните бяха като че ли нахвърлени и зидът нямаше никаква здравина.

Проектът отне около един месец работа, като през това време валеше всеки ден. Юни месец. Пороен дъжд. Изграждането на новите зидове беше свързано и с други предизвикателства. Трябваше да се отведе оттичането на терасата и улуците на покрива през зида, за да може дъждовната вода да се събира в голям резервоар. Това се наложи поради факта, че в селото липсва водоснабдяване. Освен това след завършване на големия каменен зид, върху него монтирахме ниска дървена ограда, която да запази гледката и пространството, но и да не позволява на отглежданите от собствениците кучета да прескачат. В най-високата си част зидът е висок 2,5 метра.

Крайният резултат беше в пълна хармония със заобикалящата среда и нуждите на собствениците, без никакъв компромис относно здравината и надежността на зидовете.

За проекта

Клиент

Частно лице

Имот тип

Градска къща

Заявете консултация

Предлагаме консултация по телефон, както и безплатна консултация на място, ако сте в радиус от 30 км от Габрово. Ако се намирате по-далеч, пишете ни, сигурни сме, че ще Ви бъдем полезни.

Моля, изпратете ни снимки на обекта от различни страни. Благодаря.

  Име *

  Фамилия *

  Имейл *

  Тел. номер

  Местоположение

  Описание

  ПРИКАЧИ ФАЙЛ

  Съвместими файлови формати: pdf / jpg / png, максимален размер на файла: 5MB


  За повече информация, проверете нашата политика за поверителност.