Project Description

Планирам изграждане на подпорна стена в моя имот

Подпорна стена на две нива с интегрирани каменни стъпала по средата

Собственик на имот в централната градска част на град Габрово ни потърси за изпълнение на терасирана подпорна стена от суха каменна зидария. Изпълненият проект е с висока степен на сложност, тъй като съчетава различни компоненти – подпорна стена на две нива, каменно стълбище, извита част на стената, голяма денивелация и съответно голяма височина на част от стената – 3,5м. Отстоянието от къщата беше много малко, което усложни съхранението и разпределянето на камъка.

Подпорната стена е изградена изцяло от суха каменна зидария, свързващ материал има само между фугите на стъпалата и на плочите, с които е затворен зидът. Това е допустимо, когато плочите нямат необходимата тежест, за да бъдат краен завършващ елемент.

Изборът на терасирана подпорна стена предлага по-добро конструктивно решение от изграждане на висок каменен зид, като същевременно увеличава визуално пространството поради близостта на зида до къщата и позволява естетическо интегриране на каменните стъпала.

Проектът отне малко повече време от предвиденото, защото се състоя в края на есента и времето беше доста променливо. Все пак приключихме в разумни граници и най-важното – преди настъпването на зимата. Крайният резултат удовлетвори всички желания на нашия клиент, като същевременно остави у нас приятно чувство за добре свършена работа по този сложен за изпълнение проект.

За проекта

Клиент

Частно лице

Имот тип

Градска къща

Заявете консултация

Предлагаме консултация по телефон, както и безплатна консултация на място, ако сте в радиус от 30 км от Габрово. Ако се намирате по-далеч, пишете ни, сигурни сме, че ще Ви бъдем полезни.

Моля, изпратете ни снимки на обекта от различни страни. Благодаря.

  Име *

  Фамилия *

  Имейл *

  Тел. номер

  Местоположение

  Описание

  ПРИКАЧИ ФАЙЛ

  Съвместими файлови формати: pdf / jpg / png, максимален размер на файла: 5MB


  За повече информация, проверете нашата политика за поверителност.