За зелено, устойчиво и естетически приятно бъдеще!

Градински и водни елементи

Подпорни стени от камък за оформяне на цветни лехи

Изграждаме стени от суха каменна зидария за оформяне на Вашите цветни лехи, зеленчукови и билкови градини, в помощ на дървета или други насаждения. Стената от естествен камък служи за подпорна стена с естествен дренаж, но и внася атрактивен щрих към пейзажа.

Цветна леха от суха каменна зидария, която случи и за ограждане на дворно място

Повдигнати цветни лехи

Повдигнатите лехи могат да послужат за създаване на тематични посевни площи за отглеждане на различни семейства растения. Те Ви позволяват да комбинирате различни типове почви, подходящи за влаголюбиви или сухоустойчиви култури.
Повдигнатите каменни легла са лесни за поддръжка, осигуряват лесен достъп до растенията и добавят творчески елемент към Вашата градина.

Укрепване и ограждане на дървета

По време на терасиране или изкопна дейност е възможно да нарушите леглото на коренната система на някое дърво. Ограждането с подпорна каменна стена от суха зидария е чудесно решение за спасяване на живота на дървото.

декоративен каменен зида за укрепване на дърво

„Потънали“ градини

Промените в нивото на градината привличат интерес, ако в градината Ви има вече съществуващи ниски площи, които не използвате. Или ако просто искате да разнообразите терена, винаги можем да създадем едно необичайно и поразително място за отдих. Сухата каменна зидария се слива с пейзажа и създаденото пространство става естествена част от ландшафта. Подпорната каменна стена може да бъде декорирана с голямо разнообразие от насаждения, включително и ароматни билки като розмарин и мащерка. За да осигурим правилното оттичане на водата, може да добавим малко езерце, което да отразява небето или надвисналите клони и да завършва природната картина.

Каменни огнища

Външното огнище превръща една обикновена вечер в легерен огън за песни и увлекателни разкази. Формите на огнището могат да бъдат различни: вдлъбнато или с различна височина; квадратно или кръгло. Кръглото каменно огнище може да бъде допълнено с елегантна извита пейка, а новото пространство Ви дава възможност да удължите вечерите на открито.

Каменни пейки

Градинските пейки Ви приканват да отделите момент на размисъл и съзерцание с поглед към вълшебна гледка от Вашата градина. Да поставим малка каменна пейка в ниша от жив плет, която гледа към извиваща се пътека, в края на пътеката на зеленчуковата Ви градина, или под крушата в края на градината, от където се разкрива великолепна гледка. Този миг на почивка добавя значително очарование към Вашия пейзаж.

Каменните пейки в градината привличат внимание към онези важни зони, с които се гордеете. Те могат да бъдат вградени в каменни дувари, с равни плочи или като дървена пейка за завършек на зида.

Камък и вода

Водните елементи в градината, особено комбинирани с камък, внасят спокойствие и хармония. Истинската градина е успешна, когато тази комбинация съществува. Камъкът е твърд, неподвижен, непрозрачен и с непроменен цвят; водата е течна и кристално чиста, а цветовете и акцентите ѝ са неизменни, в зависимост от това какво се отразява върху повърхността.

Водата трябва да присъства по естествен начин в градината, дори вдлъбнатият камък, събрал пролетен дъжд, е истински примамлив със своята простота и автентичност.

Може да внесете вода във Вашата градина по много практични и достъпни начини: каменни чешми, декоративни водни площи, оградени с камък, каменни фонтани, и др.

Зидана каменна чешма

Каменно корито чешма, вградено в подпорна стена

Избрани проекти

Разгледайте някои от последните проекти, които реализирахме за наши клиенти.

Заявете консултация

Предлагаме консултация по телефон, както и безплатна консултация на място, ако сте в радиус от 30 км от Габрово. Ако се намирате по-далеч, пишете ни, сигурни сме, че ще Ви бъдем полезни.

Моля, изпратете ни снимки на обекта от различни страни. Благодаря.

  Име *

  Фамилия *

  Имейл *

  Тел. номер

  Местоположение

  Описание

  ПРИКАЧИ ФАЙЛ

  Съвместими файлови формати: pdf / jpg / png, максимален размер на файла: 5MB


  За повече информация, проверете нашата политика за поверителност.