Майстори каменна зидария – Нашата история

Creative Hardscape е първата фирма в България, която е тясно специализирана в изкуството на сухата каменна зидария.

Ние сме млад екип, който си е поставил задача да възвърне традициите в България и да популяризира занаята на зидане с камък без спойка, както и да предложи на собствениците на имоти да се възползват от всички форми на сухата каменна зидария, различни по форма и обем каменни зидове, подпорни стени, каменни стълбища, настилки и други каменни елементи за градината.

Работата с камък е вдъхновение за нас, защото той съчетава в себе си голямо разнообразие от възможности – стабилна и устойчива структура, голямо разнообразие от цветове и форми, естетическа наслада за окото, възможност за реализиране на нестандартен дизайн и индивидуален подход към всеки клиент.

Защо CREATIVE HARDSCAPE?

Ние предлагаме креативни решения за Вашия двор и градина, като използваме камък и дърво. Стремим се да запазим връзката между човек и природа и да щадим заобикалящата ни среда. Използваме естествени материали, които се сливат хармонично с Вашия пейзаж и атмосфера.

Променяме усещането на хората за дворното пространство, което обитават ежедневно, защото за тях е изработен уникален продукт на древен занаят.

Измежду най-интересните ни преживявания са тези от Долен и Родопския край, Славейково и Горнова Могила в Стара планина, населени места край Габрово и Велико Търново. Отворени сме към нови предизвикателства в цяла България и чужбина.

Христо Тоцев, управител и майстор по суха каменна зидария

Дълги години се занимава с реставрация на стари къщи във Велико Търново и околните села, работи с утвърдени майстори и опознава различни традиционни строителни техники.

По пътя бакалавър по „История“ към магистър „Културно-историческо наследство“, архитектурата на Възрожденската къща и двор го впечатлява истински със съчетанието си на функционалност и естествена красота. С това вдъхновение и интерес към камъка повече от 10 години Христо се занимава със суха каменна зидария.

От 2017 г. е професионален член на Асоциацията за суха каменна зидария на Обединеното Кралство, а през 2018 г. учредява Асоциацията за суха каменна зидария в България.

През 2018. и 2019 г. участва в презентации и работилници, организирани от сдружение МЕЩРА, Етнографски музей на открито „Етър“, Камара на архитектите, Университета по архитектура, строителство и геодезия, Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Как да преобразувате и подобрите Вашето пространство на открито?

Избрани проекти

Разгледайте някои от последните проекти, които реализирахме за наши клиенти.

Заявете консултация

Предлагаме консултация по телефон, както и безплатна консултация на място, ако сте в радиус от 30 км от Габрово. Ако се намирате по-далеч, пишете ни, сигурни сме, че ще Ви бъдем полезни.

Моля, изпратете ни снимки на обекта от различни страни. Благодаря.

  Име *

  Фамилия *

  Имейл *

  Тел. номер

  Местоположение

  Описание

  ПРИКАЧИ ФАЙЛ

  Съвместими файлови формати: pdf / jpg / png, максимален размер на файла: 5MB


  За повече информация, проверете нашата политика за поверителност.