Как да преобразувате Вашето пространство на открито?

Суха каменна зидария

Вярваме, че е право на избор дали да живеем бавно, като споделяме тихата красота на природата, или забързано сред бетонни или метални ограждения.

Каменна ограда на имот

Сухата каменна зидария представлява изкуството да градиш чрез древна техника на подреждане на камъните без използване на свързващ материал. Изградените каменни стени се отличават с изключителна издръжливост, което наред с тяхната гъвкавост, характер и красота ги прави интелигентен избор за Вашия пейзаж. Стабилността на иззиданата структура е осигурена от правилния подбор на камъните, уникалния метод на „заключване“ на камъните и, разбира се, уменията на майстора. При правилно използване на камъка, той се слива с околната среда, сякаш винаги е бил там.

Дувар с извивка

Ние специализираме в изграждане на ограждения, подпорни стени, терасиране и други функционални и декоративни градински елементи от суха каменна зидария. Христо Тоцев, управител на Creative Hardscape, е майстор суха каменна зидария с над 10 години опит в занаята, професионален член на Асоциацията за суха каменна зидария на Обединеното кралство и учредител на Българската асоциация за суха каменна зидария.

Подпорна стена с ниши и поставки за цветя

Нашето портфолио включва:

Суха каменна зидария при равнинни терени

Изграждане на свободно стоящи каменни зидове за ограждане на имоти; входове към имоти.
Камъкът като естествен материал има присъща променливост в цвета, текстурата и размера. Добавете присъствие и характер на Вашето дворно място.

Суха каменна зидария при пресечени терени

Терасиране на дворове (изграждане на ниски подпорни стени – оформяне на градини, дворни пространства, обособяване на площи за лозя, земеделие, поддържащи стени за дървета).
Няма нищо по живописно от използването на камък за терасиране на площи във Вашата градина. Разчупете неизползвани пространства и ги превърнете в място за спокойстие и съзерцание.

Суха каменна зидария за укрепване на земна маса

Изграждане на подпорни стени от камък за елегантно увеличаване на пространството и определяне на границите.

Подпорна каменна стена за укрепване на земна маса

Градински елементи

Акцентите и фокусните точки могат да направят пейзажа по-интересен. Един елемент е достатъчен, за да открие нова сцена във Вашата градина.
Създаваме цветни лехи, стъпала, колони, пейки, огнища, водни съоръжения, настилки.

Креативни решения

Отличете Вашия бизнес с поглед към устойчивост и креативност.
Изработваме проекти за хотели, бизнес сгради, изложения, индивидуални проекти.

Поддръжка

Предлагаме абонамент за годишен оглед и поддръжка на изградените от нас каменни стени и елементи.

Консултация

Нашият екип е винаги отворен за обсъждане на Вашите мечти и идеи. От нас ще получите мнение и оценка на възможностите, функционално и практическо приложение.

Обучение

Организираме индивидуални и групови демонстрации за архитекти, ландшафтни архитекти, еколози, фермери, градинари, любители.

ПАКЕТ ЗА ЦЯЛА ГРАДИНА

Цялостно решение при обособяване на Вашето дворно пространство: от идеята до изпълнението.

Защо да изберем суха каменна зидария?

Суха каменна зидария, древна строителна техника на зидане с камък, призната от UNESCO за нематериално културно наследство.

Занаят

Вашата градина или място придобива културно значение.

Естетическа функция

Оградите от камък съществуват в перфектна хармония с околната среда; подходящи за всеки стил на градината – от традиционния до съвременния.

Издържливост, устойчивост, предпазва от ерозия

Свободно подреденият камък позволява леко разширяване и свиване на каменния зид, така той стои гъвкав и устойчив на евентуално разместване на почвата. Сухата каменна зидария не подлежи на изместване и напукване по време на цикли на замръзване и размразяване на водата. Камъкът, използван в сухата каменна зидария, може да се използва отново и отново през вековете.

Каменна зидария без спойка на повече от 100 години

Естествен дренаж

Водата може да преминава свободно през фугите между камъните на зида. Това намалява необходимостта от допълнителна дренажна система, която да бъде монтирана зад стената. Водата не се задържа и така облекчава налягането върху зида.

Природосъобразност

Каменните зидове и стени са изградени само от естествен камък, важно местообитание за лишеи, мъхове, папрати, скални цветя и други видове.

Екологично чиста техника

По време на изграждане на каменния зид не са необходими други съоръжения и строителна техника освен каменарския чук и длето на майстора; не изисква бетонни основи или арматура; без вредни емисии или замърсяване на околната среда по време на градеж.

Лесна поддръжка

При нужда от ремонт, могат да бъдат коригирани само участъци от цялата стена, което не е възможно при другите методи на изграждане (със зидарски разтвор, бетон).

Икономически предимства

Атрактивна цена спрямо други варианти: габиони, зидария с разтвор, бетонни конструкции.
Техниката на зидане с камък без спойващ материал е призната от UNESCO през 2018 за нематериално културно наследство на човечеството, а опазването и съхранението на съществуващите зидове, както и насърчаването на използването на тези устойчиви практики, е прието в програмата на Европейската конвенция за ландшафта през 2019 г. Сухата каменна зидария е изключително уважаван занаят в редица страни: Америка, Япония, Великобритания, Швейцария, Франция, Италия, Хърватия и много други, като намира приложение в дворни пространства, обществени градини, съвременна архитектура, модерно изкуство и много други.

Избрани проекти

Разгледайте някои от последните проекти, които реализирахме за наши клиенти.

Заявете консултация

Предлагаме консултация по телефон, както и безплатна консултация на място, ако сте в радиус от 30 км от Габрово. Ако се намирате по-далеч, пишете ни, сигурни сме, че ще Ви бъдем полезни.

Моля, изпратете ни снимки на обекта от различни страни. Благодаря.

  Име *

  Фамилия *

  Имейл *

  Тел. номер

  Местоположение

  Описание

  ПРИКАЧИ ФАЙЛ

  Съвместими файлови формати: pdf / jpg / png, максимален размер на файла: 5MB


  За повече информация, проверете нашата политика за поверителност.