Каменни пътеки и настилки

Пътеките от естествен камък са логичното продължение на каменните зидове и стъпала.

Правилно планираната каменна пътека разкрива нови и живописни гледки от Вашия градински пейзаж, като същевременно предлага безопасен и удобен начин, за да достигнете често използваните зони като стопански постройки, гаражи, места за отдих, цветни лехи.

Камъкът е идеално подходящ за изграждане на красиви пътеки от входа на Вашия имот до най-потайните кътчета на Вашата градина. Сред най-големите му предимства са естетичен вид, износоустойчивост, лесна поддръжка.

При избора на камък вземаме предвид функцията на градинските пътеки, която трябва да изпълняват. Правилните форми въвеждат официално във Вашия дом и са подходящи за главни пътеки и стълби, достатъчно широки, за да придружите Вашите гости до Вашата къща.

Ако обитавате селски район с характерна атмосфера, местен камък с неправилни форми може да бъде по-подходящ и да слива пътеките с околната природа.

По-тесните каменни пътеки, които криволичат из градината, насърчават бавно темпо и съзерцание. Камъкът е с произволни форми и неравномерна повърхност, а разнообразието от цветове съответства на насажденията от двете страни.

Каменните пътеки често се използват за очертаване на граници в дворното пространство. Поставяме камъка в естествена среда, като между камъните оставяме място за трева или издръжливи растения като мащерка или ацена. Освен че се получава меко преливане между пространствата, този килим от камък и трева предотвратява ерозията и блокира растежа на плевелите.

Настилки от естествен камък

Ние откриваме начини да развием пространствата във Вашите дворове, като създаваме входни пространства, открити площи за хранене, градинарство или просто почивка за Вашето семейство и приятели.
Каменните настилки пред къщата са приветлив поздрав за добре дошли. Правилните форми осигуряват сигурна повърхност за поставяне на мебели, но и елегантен преход към дворното пространство. А естествените текстури на каменните плочи допълват или подчертават заобикалящата Ви природа, като създават стабилност и в мокро време.

Терасирането на градината позволява оформяне на по-малки вътрешни дворове, но и на мистериозни кътчета във Вашата градина. Каменните зидове определят зоните за влизане в градината, а съчетани с каменни стъпала и пътеки създават усещането за сигурност и интимност. Криволичеща каменна пътека може да Ви отведе до остров от каменни плочи, който разкрива завладяваща гледка.

Настилка от естествен камък пред селска къща

Част от каменна настилка за монтиране на дървени греди

Избрани проекти

Разгледайте някои от последните проекти, които реализирахме за наши клиенти.

Заявете консултация

Предлагаме консултация по телефон, както и безплатна консултация на място, ако сте в радиус от 30 км от Габрово. Ако се намирате по-далеч, пишете ни, сигурни сме, че ще Ви бъдем полезни.

Моля, изпратете ни снимки на обекта от различни страни. Благодаря.

  Име *

  Фамилия *

  Имейл *

  Тел. номер

  Местоположение

  Описание

  ПРИКАЧИ ФАЙЛ

  Съвместими файлови формати: pdf / jpg / png, максимален размер на файла: 5MB


  За повече информация, проверете нашата политика за поверителност.